Fra Tydal over Riasten til Ålen

61 km (41 km grus)

Ja, det er idiotisk å kjøre FRA Tydal i retning Ålen - det er som først å spise en lekker dessert for deretter å gå løs på en tallerken diskutabel fiskesuppe. Men det er ikke alltid hodet er med i all planlegging, og dermed ble turen som den ble:

Ruten går til såvidt over tregrensa, og gir en liten følelse av fjell. Det går slakt oppover fra Tydal i ca. 15 km, før veien over til Ålen tar av til høyre. Deretter går det oppover en liten time før det flater ut. Resten er småkupert før veien dupper ned mot Reitan stasjon. Den siste biten retning Ålen stasjon er ganske flat og på grus.

Under: Riasten i forgrunnen med Sylan i bakgrunnen. Foto: Bjørn Lien.

Feil retning. I ettertid er det klart at å kjøre turen i retning Ålen nok var en tabbe - utsikten i motsatt retning er klart å foretrekke. Etter hvert får du en følelse av å kjøre feil vei, det som er penest å se på er hele tida bak deg.

 

Under: Fra veien opp fra Tydal. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Avkjørselen mot Tydal. Rett frem går veien til Røros via Stugudal. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Bløt grusvei bidrar ikke til sjenerende høy fart... Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Utsikt tilbake mot Tydalen. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: En times forsyning av motbakker med grus før toppen. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: De første bakkene er over. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: 26. oktober og isen har begynt å legge seg. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Riasten med kvite topper. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Senhøstes. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Veien er opprinnelig bygd i forbindelse med gruvedrift. Vinterstengt. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Blikk østover mot Sylan. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Issmelting i sola betyr tyngre føre og mer søle. Foto: Bjørn Lien.

 

 

Under: Sylan. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Rein på tur langs veien - i retning Tydal. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Det begynner å gå nedover mot Gauldalen. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Mindre enn en mil igjen. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Ved Reitan stasjon. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Men Ålen stasjon hadde hverken stasjonsbygning eller kafé. Og toget hadde ingen servering. Foto: Bjørn Lien.

Tips: Kjør turen i motsatt retning. Det er mye penere, dessuten får du bestilt plassbilletter fra Trondheim, men ikke til på denne strekningen. Toget 26/10 var fullt, så det ble ståplass i drøye to timer. Etter Tydal var det dessuten ikke mulighet for proviantering før på toget (kun kaffe).