Trollstige-åpning 2009

Også i år ville vi komme til toppen av Trollstigen på åpningsdagen, som i år var onsdag 20 mai. Som tidligere var det også i år et mål ta Geiranger - Langvatn dagen etter, men vi fikk to dager før beskjed om det ikke ble åpning så tidlig (hvilket det ble), så dermed ble med en snartur. Men en storslagen sådan.

Fra 2009:

TV2

NRK

┼ndalsnes avis


Under: Om romsdalingene ikke har et ordentlig fotballag, så har de i hvert en flott natur. Turen var en nytelse hele veien fra Bjorli til topps på Trollstigen via Åndalsnes og tilbake.

 

Under: Fra Trollstigen Gjestegård og camping retning Trollstigen.

 

Under: Skiltet farer ikke med lausprat...

 

Under: Lokalradio'n på plass ved åpninga.

 

Under: Mange av svingene i Trollstigen har navn.

 

Under: Kløvstien - den gamle ferdselsveien før veien ble bygget i 1935. Ikke egnet for sykkel...

 

Under: Flott natur!

 

Under: På toppen av Trollstigen.

 

Under: Fra toppen av Stigfossen.

 

 

 

Under: Den eneste som møtte oss på toppen, og han hadde medbrakt.

 

Under: Restauranten gjør en brukbar innsats for å holde gjester unna; i tillegg til at det er stengt på Trollstigens sesongåpning, er uteplassen reservert og gjester blir bedt om å pelle seg vekk...

 

Under: Fra rekognoseringa dagen før åpninga - vi måtte oppdatere oss på løypa så vi ikke sykla inn i svinger på vei opp i for stor fart...

 

Under: Med bedre koordinering og tilrettelegging fra Statens vegvesens og næringsdrivendes side kan veien videre til Geiranger via Ørneveien og videre opp til Langvatn bli en årlig turistbegivenhet.

 

Under: Den vanlige skjerminga tidlig i sesongen.

 

Under: Det luktet mye brent av biler på vei opp og ned.

 

 

 

Under: Gudmund har nyoverhalte bremser, som han ikke vil slite ut. Å kjøpe nye sykkelsko etter hver langtur, derimot, det er greit... (Gudmund er fra Lensvika).

 

Under: Stor opplevelse.

 

Under: NB! Slike tog benytter NSB på turistruter som Rauma-banen og Røros-banen. Togsettene er fine så lenge du ikke bringer med deg mer enn en koffert. Har du med mer må det forhandles, og er du syklist nummer tre på en tur må du bli igjen på perrongen. Det hjelper heller ikke å bestille plass, for NSB åpner ikke for dette på slike tog.

Heller ikke på busser er du sikret plass, eller kan reservere dette.