Bakketur i sør

Col du Glandon (1924 m.o.h.) og Col de la Croix de la Fer - 2067 m.o.h.

 

Col du Glandon er gammel i Tour de France-sammenheng, og den brukes mye kanskje fordi den er grønn og pen, men også på grunn av at den ligger midt i feltet av bakker rundt Galibier, Alpe d'Huez og mange andre.

Under: Opp mot Col du Glandon fra sør, med Chalet du Glandon mellom Glandon og Col de la Croix de la Fer opp mot høyre i bildet. Foto: Bjørn Lien.

 

 

Under: En ekte syklist-attraksjon, denne. Mens Stelvio og Galibier i helgene gjerne er full av motorsyklister er Glandon et noenlunde stille paradis. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Le Chalet du Glandon. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Col du Glandon. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: På vei fra Glandon opp til Croix de la Fer. Dette er ikke rare bakken i seg selv, men den 2,9 km lange stigningen kommer etter Glandon. På toppen er det en liten restaurant. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Col de la Croix de la Fer. Croque Monsieur: 4 euro. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Navnet Croix de la Fer kommer fra det gamle jernkorset på toppen. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Fra restauranten på Col de Croix de la Fer. Foto: Bjørn Lien.

 

 

Under: Det er også lagt godt til rette for fjelturer til fots i Alpene. Det er godt merkede stier nær sagt overalt. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: På vei ned mot Chalet du Glandon. I sykkelsammenheng er Col du Glandon den lille parkeringsplassen opp til høyre for chalet'et. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Veien fra Col de la Croix de la Fer til Le Bourg d'Oisans går ned til venstre i bildet. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Gammeldags drift, men med moderne gjeter som tar opp fag mens hunden passer hjorden. Foto: Bjørn Lien.

 

Under: Demningen til Lac de Grand Maison noen svinger unna Col de Glandon på vei ned mot Le Bourg d'Oisans. Foto: Bjørn Lien.